A babyboost!

Aftonbladet skriver om bl.a. att KD föreslår en pott på 10 000 kr för varje barn som föds som bonus.
Jag ger tummen upp för själva saken och tycker det är en kanon-idé då finanskrisen härjar och ekonomier rasar på köpet. Hysterin över cash är stor och minst sagt märkbar.

Jag vet av egen erfarenhet många blivande föräldrar och även folk som inte har barn för den delen gärna bildar sig den uppfattningen om att barn är dyrt, att dem kostar en mycket osv.

Fel, det märker man som nybliven förälder rätt snabbt att de små rackarna kostar faktiskt inte alls sådär förbaskat mycket.
Det som egentligen är en större klumsumma i utgifter är just bas-sakerna exempelvis barnvagn, kläder, säng och dylikt.
För övrigt kommer kidsen inte upp ngn större mängd än kanske kring tusenlappen som mest i månaden.
Jag tror dock att priset man pungar ut för ett barn rent generellt ökar då de t.ex. börjar inskolas och börjar på dagis.

Så att föreslå en summa på 10 000 kr är inte dumt alls, den täcker alla nödvändigheter och besparar nog många föräldrar några gråa strån.



Men medaljongen har alltid en baksida.

Pratade just med Peter häromdagen om hur hysterin kring barnafödande är enorm och nästan löjlig vid det här laget.
Jag har förståelse för den svenska staten för ca tjugo år sedan då barnafödandet låg ganska lågt till och dem tänkte förmodligen mer långsiktigt så som arbetskraft osv.

Så ökade barnbidragen och mycket fokus lades just på barnafrämjanden och samhället blev sakta men säkert mer barnvänligt/barnanpassat.

Men nu ploppar barnen fram (ber om ursäkt i förväg om några ömma tår trampats på) och staten står och kliar sig i arslet.
Hoppla..!
Vad gör vi nu?

Det är inte alls vidare uttänkt då allt fler barn föds nu och en rekordbabyboom är minst sagt i rullning, men inte är dagisplatserna fler, garanterat likaså med skolorna och allt blir bara trafikstockning av det hela.
Någon som tänkt lite längre? Typ efterföljder?
Och vad är denna babyhysterin för någon ny fluga och framförallt vad är baktanken?
Sug på den du...

Peace!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0